top 10 vakantiebestemmingen van 2019

Top 10 Vakantiebestemmingen van 2019

We gaan hier in op de top 10 vakantiebestemmingen van 2019. Uiteraard hebben we het dan over goedkope vakanties en bijvoorbeeld een vakantie Curacao. De vakanties voor het jaar 2019 die voor u geselecteerd zijn, komen voort uit reviews en verwachtingen voor het komende seizoen. In de lijst van vakanties komen we ook een aantal aparte bestemmingen tegen waar u heerlijk er ff tussenuit kunt. Uiteraard komen ook een aantal bekende bestemmingen voorbij.

top 10 vakantiebestemmingen van 2019

Ga hier direct naar TUI

Alvorens u een vakantie gaat boeken heeft u natuurlijk rekening te houden met een aantal zaken. 1 daarvan zijn de schoolvakanties als u zelf nog op school zit of voor u kinderen. We sommen snel wat data op zodat we verder kunnen met de vakantie 2017 bestemmingen.

Carnavalsvakantie 2019: 23-02-2019 tot 03-03-2019
Voorjaarsvakantie 2019: 23-02-2019 tot 03-03-2019
Meivakantie 2019: 27-04-2019 tot 05-05-2019
Zomervakantie 2019: 06-06-2019 tot 01-09-2019 start regio midden, noord en dan zuid
Herfstvakantie 2019: 19-10-2019 tot 27-10-2019

De opsomming van de belangrijkste data zodat u een nu kunt zoeken naar een vakantie die bij de vrije dagen past. We behandelen niet alleen zomervakanties maar ook voor een weekendje weg of stedentrip. De basis voor de selectie is gedaan door Lonely Planet.

Top 10 Vakantiebestemmingen van 2019

We beginnen onze eerste bestemming met een bijzondere. Estland is misschien niet een land waar u direct aan denkt.

Belangrijke Info
Boekt u een vakantie buiten de standaard vakanties dan kunt u veel geld besparen.

Estland Tallinn

De eerste in de top 10 vakantiebestemmingen van 2019 is Estland en wel in de stad Tallinn. Een bestemming die maar bij weinig mensen naar voren komt. Estland Tallinn is dan ook meer een citytrip 2019 om een paar dagen rond te lopen.

Estland wordt veel geboekt als bestemming voor een vrijgezellenfeest

Op Google ziet u al dat Estland Tallinn een bijzonder mooie stad is. De stad Tallinn bestaat uit een modern deel van de stad en een historisch deel. U zult dus tal van foto’s kunnen maken tijdens een stedentrip Tallinn. Een ander groot voordeel van Estland zijn de prijzen. U kunt voor een paar euro meer in een luxe hotel slapen in plaats van een budget hostel. Op de afbeeldingen ziet u een mix van moderne gebouwen en oude kerken al  te zien. In de stad Tallinn is een overvloed aan restaurants, barretjes en meer te vinden. U zult zich dus zeker niet vervelen tijdens een citytrip Tallinn. U zit tevens in de buurt van de andere Baltische eilanden om een trip door Estland te maken.

Via bestel nu kunt u eenvoudig vliegtickets naar Estland Tallinn boeken. De prijzen van de vliegtickets naar Estland zijn al te verkrijgen vanaf €132,00.

Vakantie Vietnam

Het onderwerp vakantie Vietnam behandelen we snel omdat we het vakantie over Vietnam hebben gehad. U vindt deze via de link: ik wil op rondreis en vakantie naar Vietnam. In het bericht hebben we het vooral over een rondreis door heel Vietnam waar Lonely Planet het meer heeft over de steden Hanoi en Ho Chi Minh City. Een complete vakantie Vietnam is al te boeken vanaf €1400 euro buiten de vakantie.


De afbeelding laat al zien hoe mooi Vietnam is. Het betreft hier Halong Bay wat ongeveer 3 uur van Hanoi is verwijderd. U kunt gemakkelijk met de trein, bus of taxi naar Halong Bay. Een nieuwe in de top 10 bestemmingen maar inmiddels wel verwacht door te toenemende populariteit.

Bekijk in alle rust de mogelijkheden en lees de verhalen in bijvoorbeeld ons bericht rondreis Vietnam. Een kleine indruk is altijd handig.

Vakantie Mauritius

In de lijst vinden we natuurlijk een vakantie Mauritius. Lonely Planet heeft het over heel Oost-Afrika. Het betreft naast dus naast een vakantie Mauritius ook een vakantie Madagascar en een trip naar Egypte. Wij hebben gekozen voor de prachtige stranden van Mauritius.

Vroeger was het echt een luxe om die kant van Afrika te bezoeken maar tegenwoordig bent u daar voor een redelijke prijs. Een groot voordeel is dat Mauritius gewoon veilig is maar tasjesdieven hebben ze daar net zo goed als bijvoorbeeld in Nederland. Over eten en drinken en andere zaken hoeft u zich allemaal geen zorgen te maken. Een vakantie naar Mauritius betekent genieten van de heerlijke witte stranden, prachtige zeedieren en u kunt fantastisch duiken.

Ga hier direct naar TUI

Een vakantie richting Mauritius boekt u al vanaf €949,00 voor 10 dagen. In Mauritius is het natuurlijk net als overal. Hoe luxer het hotel hoe meer u betaalt.

New Mexico Albuquerque

Een volgende opvallende in de lijst is de reis naar New Mexico Albuquerque. Wij van Royal Merchandise vinden toch dat in zo’n geval beter kan worden gekozen voor een rondreis door Amerika. In dat geval mag een bezoek aan New Mexico Albuquerque zeker niet ontbreken.

New Mexico Albuquerque oogt niet alleen prachtig maar staat bekent om de droogte en toch kan in de omgeving ook worden geskied. In ieder geval is hier altijd wel iets te doen als het gaat om buitensport activiteiten. Een ander onderwerp waar New Mexico Albuquerque om bekent staat is de UFO foto die daar ooit is genomen. Andere New Mexico Albuquerque bezienswaardigheden zijn de filmlocaties van de populaire serie Breaking bad.

New Mexico Albuquerque is zeker ideaal om in het achterhoofd te houden. Liever naar Miami of New York dan komt u deze vakanties tegen in het totaaloverzicht.

Santiago de Compostella

Een oude bekende in de lijst is Santiago de Compostella in het plaatsje Galicië in Spanje. Een groot voordeel van Galicië in Spanje zijn de prijzen. Het dorp is minder toeristisch dan voorheen en heeft gezorgd voor een verlaging van de prijzen. U kunt dus goedkoop overnachten en eten & drinken.

Een bezoek aan Galicië, Spanje kan het beste zelf worden geboekt en niet georganiseerd. U kunt dus de vliegtickets ook los bestellen om een bezoek te brengen aan Galicië waar u naast de Santiago de Compostella ook kunt genieten van het strand.

Vakantie Costa Rica

De volgende in het overzicht is een vakantie Costa Rica. U heeft waarschijnlijk al gezien dat het vaak verre reizen zijn die in de top 10 vakantiebestemmingen van 2019 staan. Costa Rica heeft niet alleen prachtige stranden maar heeft ook veel natuurlijk schoon. Vulkanen en prachtige dieren maken een vakantie Costa Rica tot een top bestemming.

Een groot deel van het land is beschermd natuurlijk gebied en hier vindt u dan ook luiaarden, papegaaien en apen. Een tocht gehad dan kunt u daarna heerlijk bijkomen op de prachtige stranden die Costa Rica te bieden heeft.

Een bezoek aan Costa Rica heeft u geen visum nodig. Het land is tevens veilig om een rondreis te doen of het land te verkennen. De bekende vaccinaties zoals hepatitis A, Malariapillen en dtp zijn van belang. U kunt een bezoek brengen aan de GGD voordat u een bezoek brengt aan het prachtige Costa Rica.

Rondreis Indonesië

De oude is in de lijst is al jaren een rondreis door Indonesië. Een rondreis is niet alleen goedkoper geworden maar het land biedt zoveel pracht en praal. Zuidoost-Azië is al vaker benoemd in onze blogs. Backpacken in Thailand is naast een rondreis Indonesië ook geweldig populair. De landen zijn speciaal ingericht op backpackers en het zijn veilige landen om doorheen te reizen.

Een rondreis Indonesië is absoluut niet duur. U kunt al voor een paar euro avondeten regelen. Uiteraard is drank wel weer duurder. De inentingen zijn net als hierboven hepatitis A , Malariapillen en dtp. Een leuke trip is Java, Bali, Sumatra en de Gili eilanden. Op de Gili eilanden kunt u genieten van de prachtige natuur en op Gili Trawangan kunt u een feestje meepakken.

Liever geen rondreis maar een vakantie Indonesië dan kan dat natuurlijk ook. U kunt al 10 dagen op Bali zitten voor een bedrag van €600,00. Het is natuurlijk ook mogelijk om bij de aanbieder alleen voor vliegtickets te kiezen.

Rondreis West Australië

Australië mag natuurlijk niet ontbreken. Het is een eind vliegen maar dan heeft u ook wat. Een rondreis door West Australië is extra bijzonder omdat u hier in aanraking komt met de oranje ondergronden zoals we kennen van Uluru. Een rondreis West Australië kan met de Greyhound maar Royal Merchandise wil toch echte eigen vervoer aanraden. Een groot voordeel van eigen vervoer: u kunt stoppen waar u maar wenst en huurt u een campervan dan heeft u tevens een slaapplek te pakken.

Een bijzondere bestemming waar zeker een paar weken voor mag worden uitgetrokken. Monkey Mia is een stop die niet mag ontbreken in een rondreis door West Australië.

U kunt bij Monkey Mia de dolfijnen van dichtbij aanschouwen en de rit van Perth naar Darwin of Broome is geweldig bijzonder door de prachtige kustlijn.

Het is een lijst samengesteld door Lonely Planet en reviews dus niet getreurd als uw favoriet ontbreekt. Laat ons wel weten wat u favoriet is dan kunnen we andere reizigers weer helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *