Rondreis Vietnam

Een rondreis Vietnam speciaal ingericht als u een grote fan bent van Zuid-Oost Azië. Behoort Vietnam tot de vakantie 2017 bestemmingen van Royal Merchandise? Vietnam is een schitterend land in Zuid-Oost Azië met een kustlijn van enkele duizenden kilometers (niet in alle gebieden is het strand even mooi). Veel mensen denken bij Vietnam nog steeds aan de gruwelijke oorlog die dit land jarenlang in zijn greep had, maar Vietnam is inmiddels grotendeels hersteld en de handel en het toerisme beginnen flink op gang te komen. Tijdens een rondreis Vietnam merkt u dat overal wordt gebouwd en in ieder klein dorp in Vietnam is wel een hotel te vinden. Een rondreis Vietnam is eenvoudig te boeken via onderstaande link. U moet denken aan een bedrag vanaf €1200 euro.

reserveer nu button

Klik hier om direct te boeken >>>

Rondreis Vietnam

Het enige waar Vietnam ver op achterloopt is de kwaliteit van de weg en het verkeer. Een rondreis Vietnam begint met de verplichte 25 dollar die vanuit Maleisië of Thailand moet worden betaald. De 25 dollar moet worden betaald voor een visum Vietnam. Een visum Vietnam zullen we later nog bespreken. U moet dan uw paspoort achterlaten om buiten het vliegveld eerst dollars te regelen. U zult niet direct vrienden maken met zulke gekkigheid. Als u een rondreis Vietnam boekt via bovenstaande link dan wordt alles voor u geregeld maar dat mag dan ook wel weer voor het geld. De beste reistijd voor een rondreis Vietnam of backpacken Vietnam is wanneer het in Nederland lente wordt. Houdt rekening met het feit dat het in Noord-Vietnam vaak koud is in verband met de bergen.

Visum Vietnam

Het verhaal hierboven is dus geen grap. Een visum Vietnam is moeilijker om aan te vragen dan bijvoorbeeld voor het backpack land Thailand. U heeft misschien al eens in Google gezocht naar visum Vietnam en leest direct dat het ingewikkeld kan zijn. Zoals bij ieder visum is ook een visum Vietnam aan te vragen bij de ambassade in Den Haag. Een Vietnam visum is 30 dagen geldig. Een visum-on-arrival is ook aan te vragen maar zoals u hierboven kon lezen moeten wel dollars aanwezig zijn. Een visum Vietnam is alleen aan te vragen in de steden Ho Chi Ming City of Hanoi. Een tweetal fantastische steden die niet mogen ontbreken tijdens de rondreis Vietnam. Een Visum zal een aantal dagen duren en het formulier is al in te vullen online. De kosten zullen rond de 70,00 euro.

rondreis vietnam

Vietnam Bezienswaardigheden

De Vietnam bezienswaardigheden gaan naast de pracht en praal ook terug naar de Vietcong en Vietnam oorlog. In Vietnam zelf noemen ze de laatste oorlog: Amerikaanse oorlog. Amerika was bang voor het communisme en zijn de fout in gegaan. Het is ook niet gek dat het de oorlog die Amerika liever vergeet wordt genoemd. Om het verhaal niet te depressief te maken is het toch prachtig om de overblijfselen te zien en misschien wel een bezoek aan het oorlogsmuseum in Ho Chi Minh City ook wel Saigon.

Hoofdstad Vietnam

In veel gevallen van uw rondreis Vietnam of Vietnam vakantie begint in veel gevallen in de hoofdstad Hanoi. Hanoi staat in de top 15 van drukst bevolkte steden ter wereld. Het is ook niet eenvoudig om op een scooter even de stad te verkennen. Gelukkig zijn veel bezienswaardigheden in de hoofdstad Vietnam aan te lopen. Via vliegtickets.nl kunt u tickets naar de hoofdstad Vietnam al boeken vanaf €599 euro. Een andere optie is om eerst naar bijvoorbeeld Thailand te vliegen en dan vervolgens voor backpacken Vietnam te gaan maar daar komen we later nog op terug.

hue tempel

Vietnam Reizen

Vietnam reizen is nog niet zo populair als Thailand maar Vietnam is daar zeker mee bezig. Bij Vietnam bezienswaardigheden hebben we het al gehad over de Vietcong gehad en de afbeelding hierboven is genomen in Hue. Een locatie die zeker bezocht kan worden.  We zullen hieronder een korte rondreis Vietnam opsommen die ideaal binnen een maand gedaan kan worden:

1. Vertrek Amsterdam, Brussel of Duitsland
2. Aankomst Ho Chi Minh City (Saigon), vliegtijd rond de 11,5 uur
3. Wandeling in Ho Chi Minh City (kathedraal, oorlogsmuseum, oude station en theater)
4. 2-daagse tour Mekong Delta
5. Chu Chi tunnels van de Vietnamoorlog
6. De bus naar Nha Trang
7. Nha Trang strand en stad bekijken
8. Nha Trang ontspanning en strand
9. Nha Trang Boeddha bezocht
10. Hue verborgen stad
11. Hue met scooter naar het strand
12. Hue omgeving bezocht met de scooter
13. Hanoi met het vliegtuig
14. Hanoi stad bekeken
15. Vertrek naar Halong Bay – (Bai Tu Long bay?)
16. Halong Bay dag 2, avond en overnachting Hanoi
17. van Hanoi naar Ho Chi Minh City
18. Ontspanning en shoppen
19. Bezoek Sapa tussen de locals
20. Sapa bezienswaardigheden
21. Sapa bezienswaardigheden
22. Reis naar Hanoi of Ho Chi Minh City om terug te vliegen

U ziet aan de planning hierboven dat het niet direct met een reisbureau van te voren hoeft te worden geregeld. We houden expres een aantal dagen tot het eind van de maand om hier en daar even te ontspannen. Vietnam backpacken moet natuurlijk ook al vakantie aanvoelen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid in Vietnam om lekker de kroeg op te zoeken. Bestel hieronder de vliegtickets of bekijk vakantie Curacao.

nu bestellen

Prijs vanaf €699,00
Amsterdam – Ho Chi Minh City
Tip: Goedkoper vanaf Bangkok

Backpacken Vietnam

Backpacken Vietnam werd al een aantal keer genoemd. Het klinkt allemaal lastig met een tas op de rug maar als u een beetje handig bent regelt u gewoon een taxi vanaf vliegveld Tan Son Nhat. De andere trips kunnen met een bus dus een rondreis Vietnam kan gewoon comfortabel. U kunt een aantal taxi’s en de veiligste is de groen met witte taxi.

Ben Thanh Vietnam

Een leuk eerste uitstapje in Ho Chi Minh City is Ben Thanh is de grootste overdekte markt van de stad. Bijzonder druk en erg irritant, vooral in de ochtenduren. De markt sluit rond een uur of vijf in de middag, maar dan ontstaat er buiten een nachtmarkt. Daar heeft u volop keus uit eten en drinken. Tevens gaan alle verkopers aan u plukken, maar blijf dan vooral rustig. Het is in ieder geval goedkoop en u zult het toch kunnen waarderen. Een uniek en apart begin van uw rondreis Vietnam. Verder zijn de grote steden gewoon uitgerust met de bekende ketens zoals Burger King en goede koffie maar het is natuurlijk leuk om het lokaal te houden. Dus een rondreis Vietnam is niet anders dan de andere grote steden in Azië.

Ho Chi Minh City Museum

Het Ho Chi Minh City Museum staat al jaren bekend al een populaire trekpleister van de stad. Veel lokalen en toeristen brengen een bezoek aan een tentoonstelling over de Vietnamoorlog of de tijd ver voor de oorlog. Het prachtige gebouw stamt uit 1885 en is dus ook prachtig om op de foto vast te leggen. In de buurt van het Museum ligt het herenigingspaleis. Heerlijk aan te lopen en een prachtig gebouw. Een tank in de tuin valt meteen op. Het is de bekende tank die de poort binnen knalde en een eind aan de oorlog heeft gemaakt.

War Remnants Museum

Het War Remnants Museum is een bekende in Ho Chi Minh City. Gaat u bijvoorbeeld met kleine kinderen dan zijn de voertuigen geweldig om te bekijken. Zoals op de afbeelding hierboven is te zien doen de Vietnamezen geen moeite om de voertuigen te verplaatsen wat het indrukwekkend maakt. In het War Remnants Museum zijn verder duizenden foto’s opgehangen van de misdaden die de Amerikanen hebben begaan. Het wordt dan ook wel flink uitgemeten.

Mekong Delta Vietnam

Een persoonlijk hoogtepunt net buiten Ho Chi Minh City is toch wel de Mekong Delta Vietnam. Het is ergens te vergelijken met de Floating Market uit Thailand maar dan iets minder toeristisch. Een trip naar de Mekong Delta is letterlijk bij ieder hotel is de stad te boeken. Het wordt gezien als een hoogtepunt tijdens een rondreis Vietnam en de Vietnamezen zijn er trots op. De reis vanaf de stad naar de Mekong Delta duurt ongeveer 3 uur dus een volle dag is wel handig. In veel gevallen wordt u weer netjes afgezet dus scheelt een hoop stress. Boekt u een volledige rondreis Vietnam dan hoeft u hier allemaal geen rekening mee te houden.

Vakantie Vietnam

Het grote voordeel van een vakantie Vietnam is dat het een redelijk goedkoop land is. Gaat u elke dag naar de kroeg en KFC dan zult u meer kwijt zijn. In de local eettentjes en boodschappen zijn allemaal stukken goedkoper. Het grote voordeel van backpacken Vietnam is dan ook dat u zelf een hotel of hostel kunt uitkiezen. In totaliteit kan het zomaar een paar honderd euro schelen. Veel mensen houden niet van de stress en kiezen daarom voor een complete rondreis Vietnam.

Nha Trang

In de plaats Nha Trang kunt u bijkomen van de reis. In Nha Trang zijn veel stranden en mooie Boeddha’s te vinden. Nha Trang wordt gezien als Zuid-Vietnam. De beste reistijd voor Nha Trang is dan ook wanneer in Nederland de lente begint. In de wintermaanden kan nog wel eens een flinke bui vallen. In de zomermaanden kan het bijvoorbeeld op het strand van Nha Trang wel 30 graden worden. Gaat u voor een vakantie Vietnam dan is de zon natuurlijk van essentieel belang. Een rondreis Vietnam kan nadelig worden in het koude noorden.

In noord Vietnam vindt u veel bergen en is het dus altijd frisser dan in de rest van Vietnam. De trip vanuit Ho Chi Minh City kan op vier manieren worden afgelegd (nachtbus, trein, taxi of vliegtuig). Na een rit van vijftien uur in de nachtbus is het vliegtuig aan te raden. De trein is ook nog duurder dan een vliegtuig. Het is voor iedereen natuurlijk anders maar de nachtbus is avontuurlijk dat staat buiten kijf en de trein is lekker wanneer u qua lengte onder de 2 meter bent. Vanuit Nha Trang kunt u naar Hue. Deze reis kun je ook weer vliegend of met de bus afleggen.

Vanuit Nha Trang vertrekt ‘s nachts helaas alleen een nachttrein, dus ziet u dan nog niet veel van de omgeving. Vliegen kan in Vietnam met FireFly, Vietnam Airlines en Jetstar (aanrader). Als u een beetje geluk heeft vliegt u al voor 50 euro naar Hue.

Hue Vietnam

Hue Vietnam is zowel in 1947 (Vietcong) als in 1968 zwaar verwoest. In de verborgen stad is dat goed te zien. Hue is de enige plaats waar u een motorbike kunt huren omdat het hier iets minder druk is. U kunt hier Tombes en graven van keizers bezoeken. Na een half uur op de motorbike is het strand te bereiken afhankelijk waar u iets boekt. Dit is een lokaal strand waar bijna geen toeristen komen. Het landschap is indrukwekkend met prachtige rijstvelden. Een echte aanrader om Hue Vietnam eens te bezoeken in uw rondreis Vietnam. Hue Vietnam wordt gezien als Centraal-Vietnam. In de zomermaanden kan het in Hue wel oplopen tot 40 graden. Hue Vietnam is een plaats die zeker niet mag ontbreken in uw rondreis Vietnam. Het meest handige is om vanaf Hue te vliegen naar Hanoi. De kosten voor een vliegticket Hanoi liggen rond de 50 euro.

Hanoi Vietnam

Een vakantie Vietnam kan niet zonder een bezoek aan Hanoi te hebben gebracht. Hanoi is een ideale uitvalbasis om even lekker een kroeg of club op te zoeken om vanaf Hanoi Vietnam een bezoek te brengen aan SAPA en Halong Bay. Twee indrukwekkende bezienswaardigheden Vietnam die u zeker bij zullen blijven. Al moet gezegd worden dat Halong Bay te toeristisch is met gigantisch veel boten. Houdt u dus niet van te toeristische trekpleisters dan is het misschien een idee om langer in Sapa te blijven. Hanoi, Sapa en Halong Bay worden gezien als Noord-Vietnam. Een dikke jas kan in sommige maanden een uitkomst bieden.

Sapa Vietnam

In Noord-Vietnam vindt u Sapa waar u tussen de bergen heerlijk bij locals op de thee kunt. In het verleden voordat een rondreis Vietnam populair was woonde in Sapa Vietnam de bergstammen. Het was een rustig bergachtig gebied met zijn mooie groene kleuren. Om naar Sapa Vietnam te komen moet u 350 kilometer overbruggen vanaf Hanoi. Een overnachting in Sapa Vietnam is al te boeken voor rond de 10 euro. Wenst u een minder luxe overnachting dat bent u voor 5 euro al klaar. Een groot voordeel na een reis van 350 kilometer is een overnachting in Sapa. Eenmaal in Sapa aangekomen dan is het voor de backpackers Vietnam een appel ei om de grens over te steken naar China. Het vervoer naar Sapa kan comfortabel met de trein of goedkoper met de bus.

Halong Bay Vietnam

Een prachtige afsluiting van uw rondreis Vietnam is een bezoek aan Halong Bay. Mocht u beginnen in Hanoi dan kan het de eerste trip zijn die u doet. Halong Bay staat inmiddels al een flink aantal jaren te boek als werelderfgoed. Halong Bay is schilderachtig als u vroeg in de ochtend komt. In de middag kan het een groot nadeel zijn dat meer dan 500 boten liggen te wachten om toeristen op te pikken. De kosten voor een boottrip zijn dan ook wat hoger dan de gemiddelde prijzen in Vietnam. Al met Al mag Halong Bay Vietnam niet ontbreken in uw rondreis Vietnam. Boek hieronder direct een rondreis bij Tui.

reserveer nu button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *